Werving en selectie van teleprofessionals

Werving en selectie, ook wel Recruitment genoemd, verwijst naar het gehele proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in overeenstemming met de strategie en doelstellingen van een organisatie.

Werving en selectie is onderdeel van het personeelsbeleid van een organisatie dat regelmatig wordt uitbesteed aan dienstverleners actief in de arbeidsbemiddeling. Een goed werving- en selectieproces is strategisch van belang voor organisaties om concurrerend te (kunnen) zijn en blijven, doordat het onderscheid wordt gemaakt door het talent dat aanwezig is, en heeft een directe invloed op bedrijfsresultaten. TeleWaarde wil uw partner zijn aangaande de werving van kandidaten, waarbij onze arbeidsdeskundige invalshoek kenmerkend is.

TeleWaarde kan u helpen als u op zoek bent naar een nieuwe teleprofessional. TeleWaarde heeft ruime ervaring in werving & selectie én dankzij de arbeidsdeskundige invalshoek beoordeelt TeleWaarde op integrale manier de geschiktheid van een kandidaat / teleprofessional. Niet alleen worden de benodigde competenties in kaart gebracht, maar ook de belastbaarheid van een klantcontact medewerker in relatie tot de kenmerkende belasting in een functie is van toekomstige duurzame waarde. Duurzame inzetbaarheid én maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt zo bevorderd.  Passende arbeid, de juiste persoon in de juiste functie / op de juiste werkplek, gaat dus verder dan alleen een match met een curriculum vitae en de persoonlijkheid.

TeleWaarde is een kleine netwerkorganisatie met oog voor persoonlijke aandacht, resultaat en maatwerk en werkt graag samen. Neem gerust vrijblijvend contact op als u meer informatie wenst en/of met ons de diverse mogelijkheden wens te bespreken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 uur, of na overleg op andere tijden.

TeleWaarde is u graag waardevol en duurzaam van dienst!